Краљевски Ред Витезова је нестраначко, невладино и непрофитно удружење грађана чији је циљ неговање и развијање традиционалних витешких вештина и вредности, кроз спорт, културу,
духовност, уметност и хуманитарни рад. Ради остваривања својих циљева удружење организује, само или у заједници са другим организацијама стручне, спортске, културне, уметничке скупове, саветовања (трибине, дебате, спортске турнире, промоције, концерте).

   Краљевски Ред Витезова је под покровитељством Кнегиње Линде и њених синова Краљевића Михајла и Ђорђа. Председник Удружења је Хаџи Зоран Душанов Мрђеновић, сликар и глумац који је рођен и провео цео свој живот у Паризу до бомбардовања. Он је дугогодишњи
старешина витешког друштва „СВЕБОР” и само наставља у сарадњи са Краљевском породицом и другим ученим елитним људима француског и нашег друштва, своју племениту потребу да подучава и сведочи најлепше вредности деци-бисерима овог света. У том оквиру, је међу главним организаторима Богојављенског Вађења Леденог Крста, глумац у разним домаћим и страним филмским остварењима који често тумачи витезове и царску лозу, и аутор „Богољубљења”.

   Краљевски Ред Витезова, у свом деловању, оживљава оно најузвишеније из сербског задремалог духа. Поред витешког мачевања и борења, византијске (моде) текстилне уметности, откривања и потврђивања сликарских, вајарских, музичких, певачких талената, издаваштва, и филм заузима велико место у нашем уметничком стварању.


   Краљевски Ред Витезова је вера, љубав и нада да ће се међу нама јављати кроз наше потомке, Стефан, Лазар, Милош, Сава... и да ће нам свет опет лепо одговорити... Чекамо вас, ако још увек имате тајну жељу да вас Деспот Стефан произведе у витеза уметности, културе, науке, спорта... љубави. Амин!


КРАЉЕВСКИ РЕД ВИТЕЗОВА презентација

 

 

 

 

 

 
 


 Краљевски Ред Витезова © 2004 - 2010
Вељка Петровића 28, 11000 Београд, Србија Телефон: +381(0)11-2509452
www.kraljevskiredvitezova.org posta@kraljevskiredvitezova.org
Design by iNET media solutions