04.04.2010. ДВД "ПРОПАСТ ИМЕРИЈЕ-ВИЗАНТИЈСКА ЛЕКЦИЈА" НА СВИМ КИОСЦИМА

   Краљевски Ред Витезова, у сарадњи са издавачком кућом Делта Видео и недељником Печат, представља промотивно Васкршње ДВД издање "Пропаст империје-Византијска лекција". Искористите прилику, потражите га на киосцима и поклоните овај филм-откровење вашим ближњима.
ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!

 

 
27.01.2010. ОБЈАВЉЕНА ВИДЕО КОЛЕКЦИЈА КРАЉЕВСКОГ РЕДА ВИТЕЗОВА!

   На Светог Саву, 27. јануара 2010. године, Краљевски Ред Витезова објавио је Видео колекцију на званичном Веб сајту организације. Видео спотови се могу гледати у посебном сегменту Интернет презентације названом ВИДЕО.
 
 

 
19.01.2010. ОБНОВЉЕНО БОГОЈАВЉЕЊЕ У ВАЉЕВУ

   Са благословом Његовог Преосвештенства, Господина Милутина, епископа Ваљевског, Црквена општина Ваљево и ђакон Саша Ђурђевић су позвали Краљевски Ред Витезова да помогне васпостављање ове витешке манифестације у Ваљеву.

   19. јанара у 12 часова на брани реке Градац, Владика Милутин је спустио крст и казао речи „У име Бога...сад!“

   26 храбрих пливача је скочило у реку и запливало са једне на другу страну у част и спомен Крштења Исуса Христа, највећег Хришћанског празника после Васкрса. Први међу једнакима, Аксентије Митровић, ватерполиста ваљевског „Валиса“, је целивао Богојављенски Крст на новообновљеној традицији у Ваљеву.

   Крштење Исусово на реци Јордан је почетак Његове мисије Хришћанске проповеди, прво објављивање Тајне Свете Тројице – Оца, Сина и Светог Духа и прво установљење основних симбола хришћанске вере.

   Чланови Краљевског Реда Витезова су обновили традицију пливања за Богојављенски крст 1999. године у Београдском језеру. После деценије искуства и покровитељства у главном граду, К.Р.В. одговара на позиве српских епархија и дели са њима искуство и задатак даљег ширења славјанског хришћанског витештва.

   За Краљевски Ред Витезова је пливао Владимир Овука, млади ватерполиста Партизана и најмлађи учесник (17) овог сабирања. Витешки је схватио да његово друго место пред Богојављенским крстом не треба да му буде на незадовољство, већ на радост што га је на тај дан изабрао Господ да буде други међу једнакима. На Богојављењу се посебно представља дух витештва и саборности.

   На трпези љубави су додељивани поклони учесницима, сребрњаци са ликом Светог Владике Николаја, књиге, рукотворене иконе, а Краљевски Ред Витезова је поклонио своја ДВД издања: „Богољубљење“, „Краљевска Витешка Академија“ и „Пропаст Империје-Византијска Лекција“. Учеснике је угостила и винарија Јелић, која се бави древним витешким занатом. После домаћинског исконског гостопримства и дегустације краљевских нектара, власник је поклонио свим учесницима своје најбоље вино.

   Организатор ове витешке манифестације је пливачки клуб „Валис“ уз помоћ Гарнизона војске Србије, МУП-а, Дома Здравља, а под покровитељством Града Ваљева, Епархије ваљевске, Црквене општине Ваљево и Краљевског Реда Витезова.  

 
 

 
07.01.2010. ХРИСТОС СЕ РОДИ! СРЕЋНА НОВА ВИТЕШКА 2010. !

   Поводом Божићних и Новогодишњих празника, Краљевски Ред Витезова је упутио Честитку својим члановима, сарадницима, партнерима, институцијама, медијима, домаћој и страној јавности.
 

 
06.01.2010. „БОГОЉУБЉЕЊЕ“, „КРАЉЕВСКА ВИТЕШКА АКАДЕМИЈА“ И „ПРОПАСТ ИМПЕРИЈЕ-ВИЗАНТИЈСКА ЛЕКЦИЈА“ ЗА БОЖИЋ НА ТВ ВАЉЕВО

   У време Божићњих празника регионална Телевизија Ваљево, у сарадњи са црквеном општином Ваљево, ђаконом Сашом Ђурђевићем и Краљевским Редом Витезова, емитовала је Витешки уметнички спектакл „Богољубљење“, „Краљевску Витешку Академију“ и филм-откровење „Пропаст Империје – Византијска лекција“. Емитовани програми изазвали су велику пажњу јавности, па су убрзо и репризирани.
 

 
01. 12. 2009. ПОМЕН ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХУ СРПСКОМ ПАВЛУ У РУСКОМ ПРАВОСЛАВНОМ ЧАСОПИСУ „ФОМА“

   Угледни руски православни часопис „Фома“ објавио је у свом децембарском броју помен Његовој Светости Патријарху Српском Господину Павлу.


 
18.11.2009. У ПОСЕБНОМ ПРОГРАМУ ПОВОДОМ УПОКОЈЕЊА ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ ГОСПОДИНА ПАВЛА ЕМИТОВАНА „КРАЉЕВСКА ВИТЕШКА АКАДЕМИЈА“ НА ТВ СПЕКТРУМ И „ПРОПАСТ ИМПЕРИЈЕ-ВИЗАНТИЈСКА ЛЕКЦИЈА“ НА РТВ

   На Свете Преподобномученике Галактиона и Епистима, у оквиру посебног програма поводом упокојења Његове Светости Патријарха Српског Господина Павла, Радио Телевизија Војводине емитовала је филм „Пропаст Империје – Византијска лекција“. Истог дана Телевизија Спектрум је емитовала програм Краљевског Реда Витезова „Краљевска Витешка Академија Богољубљење“.
 

 
15.11.2009. УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ПАВЛЕ

   На Свете Мученике Акидина и Пигасија, уочи Св.Георгија, дана 15. новембра, лета Господњег 2009. године, у 10:45 часова после Светог Причешћа, Патријарх Српски Павле преминуо је на Војно-медицинској академији у Београду.

  "И мене су гонили, и вас ће гонити, говори Господ...

  Кад нас је поставио у ово време, Бог нам је дао снаге које су нам потребне, да уз Његову благодатну помоћ ми издржимо, одолимо и извршимо своје задатке. Ако ли снаге будемо расипали на ништавне ствари, нећемо их имати за оно што је најглавније...“

  "Смиреност је мајка свих јеванђелских врлина, јер се Бог гордима противи, а смиреним даје благодат. Смиреност захтева једну огромну снагу да у себи савладамо гордост, онај грех који је анђела претворио у ђавола...

  Будимо мудри као змије, а безазлени као голубови...

  Када умре за Христа мртав човек је жив пред Богом и жив у Богу, у Царству Небеском. Мртав је пред Њим само онај који је грешник, који се не каје, и који у Њега не верује...

  Бог вас благословио!"

  Краљевски Ред Витезова, који делује са благословом Његове Светости Патријарха Српског Павла, остаће веран и достојан његове љубави и смерности колико је сам Патријарх остао уз свој народ у свим драматичним догађајима.

 

 

06. 11. 2009. КРАЉЕВСКИ РЕД ВИТЕЗОВА НА КОНЦЕРТУ ДАРЈЕ ГЛУХОВЕ

   У оквиру Пројекта “Руска култура у Србији”, у сали „Bel Etage“ у Мадленијануму у Београду, солистички концерт је одржала звезда руског пианизма и чланица Краљевске музичке школе у Лондону, Дарја Глухова. Краљевски Ред Витезова је на позив организатора присуствовао овом ексклузивном догађају и медијски подржао ову младу пианисткињу. На програму су били дела Моцарта, Гумеља и Менделсона.

 
 

почетак

 

СТАРИЈЕ ВЕСТИ >>>

 

 

 

 

 
 


 Краљевски Ред Витезова © 2004 - 2010
Вељка Петровића 28, 11000 Београд, Србија Телефон: +381(0)11-2509452
www.kraljevskiredvitezova.org posta@kraljevskiredvitezova.org
Design by iNET media solutions